Nieuws December 2011

15-12

Guardiola: “Leugens van Marca”

De Spaanse sportkrant Marca pakte woensdag groots uit met een artikel over David Villa. Volgens de grootste sportkrant van Spanje zou David Villa ontevreden zijn over zijn rol in het elftal van FC Barcelona. Daarom zou de spits, volgens Marca, een transfer naar Engeland willen forceren. Chelsea, Liverpool en ook Aston Villa zouden belangstelling hebben.

Guardiola liet woensdag tijdens een persconferentie in Japan duidelijk weten dat het artikel niet berust op waarheid. “Leugens van Marca”, was de duidelijke boodschap. “Ik probeer iedereen te laten spelen. Ik ben de enige die 25 verschillende opstellingen maakt en dat doe ik omdat ik dat de beste manier vind. Het merendeel van de selectie speelt ook komend seizoen voor FC Barcelona.”

FC Barcelona nam David Villa anderhalf jaar geleden over van Valencia. De Spanjaard kan lang niet altijd rekenen op een basisplaats. In El Clásico van afgelopen zaterdag kwam Villa als invaller slechts zeven minuten in actie. De laatste maanden werd al gespeculeerd over interesse uit Engeland van Chelsea en Liverpool.