Nieuws Juni 2016

28-06

Het nieuwe magazine is uit!

Gisteren is de nieuwste editie van het magazine naar de post gebracht. De meeste van de leden zullen het blad dus vandaag op de deurmat zien vallen.

Met gepaste trots presenteert de redactie het laatste nummer van dit seizoen. Een seizoen dat in de laatste beslissende maanden werd gekenmerkt als een rit in een turbulente en emotionele roller coaster.

Allereerst was er in maart het trieste nieuws van het overlijden van Johan Cruijff, hetgeen een enorme impact had op heel Can Barça en velen daarbuiten. Ondanks een geweldig eerbetoon in Camp Nou tijdens ‘el Clásico’ betekende de nederlaag in diezelfde wedstrijd de start van een sportieve malaise. Uitschakeling in de Champions League kon niet worden voorkomen en de strijd om de landstitel, die maanden lang zo zeker leek te zijn, kwam op de tocht te staan. Op het allerlaatste moment sloten de rangen binnen de selectie zich en leverde een geweldige eindsprint alsnog de ‘Doblet’ op.

Om dit alles in het laatste magazine terug te laten komen, hebben we gekozen voor een seizoensoverzicht waarin de viering van de landstitel en de Copa del Rey worden uitgelicht én vanzelfsprekend uitgebreid wordt stil gestaan bij het trieste heengaan van Johan Cruijff. ‘Onze’ Johan, (postuum) erelid van de fanclub, verdient natuurlijk een prachtige ode, die we in de tweede helft van dit magazine hopen te hebben bewerkstelligd.

Klik hier voor een eerste impressie (het 'laden' duurt even).