Nieuws September 2011

05-09

“In huidige vorm gaat Ronaldinho mee naar WK 2014”

Ronaldinho maakt voor het eerst in tien maanden weer deel uit van de Braziliaanse selectie. De 31-jarige voormalige baltovenaar van FC Barcelona krijgt van bondscoach Mano Menezes de kans zich maandag te laten zien in het vriendschappelijk duel met Ghana in Londen en mag zelfs hopen op meer.

“Ronaldinho is een geboren leider”, zegt bondscoach Menezes, die vorige maand al bekend maakte dat de voormalig Wereldvoetballer van het jaar bij de selectie zou zitten. “Hij kan de jonge spelers met al zijn ervaring bijstaan. Het is belangrijk dat we naast jonge talenten ook een aantal geroutineerde voetballers in de ploeg hebben. Deze rol past hem perfect. Hij heeft nu de kans om zich te bewijzen.”

De 49-jarige bondscoach denkt dat Ronaldinho ook op het WK 2014 in eigen land nog van grote waarde kan zijn voor Brazilië. “Een speler als Ronaldinho heeft de kwaliteiten die we nodig hebben. Hij maakt op het moment een goede periode door bij Flamengo. In zijn huidige vorm zal ik hem zeker selecteren voor het WK 2014 in Brazilië.”