Nieuws September 2011

01-09

Internationals weer op weg

Veertien spelers van het eerste team, plus verdediger Montoya van Barça B, zijn weer op weg naar hun internationale verplichtingen. Slechts zeven spelers blijven over in het Ciutat Esportiva, van wie er vijf geblesseerd zijn.

De internationale kalender houdt weer eens goed huis binnen de ploeg van Guardiola. Voor de training van woensdag waren slechts zeven spelers beschikbaar: Pinto en Fontàs, en vijf geblesseerden (Puyol, Piqué, Maxwell, Adriano en Afellay).

Éric Abidal zal het Franse elftal twee kwalificatiewedstrijden spelen voor het EK, tegen Albanië op 2 september en vier dagen later tegen Roemenië. Valdés, Montoya, Busquets, Cesc, Xavi, Iniesta, Pedro, Villa en Thiago zijn opgenomen in het Spaanse elftal voor de vriendschappelijke interland tegen het Chili van Alexis Sánchez in Zwitserland, en het kwalificatieduel tegen Liechtenstein in Logroño aankomende dinsdag. Sánchez zal zondag tevens voor Chili in actie komen in nog een vriendschappelijk duel, ditmaal tegen Mexico in het El Prat Stadium van Espanyol.

Na een jaar afwezigheid meldt Seydou Keita zich weer voor Mali in een kwalificatieduel tegen Cape Verde voor de Afrika Cup of Nations. Leo Messi en Javier Mascherano reizen helemaal naar Calcutta om vrijdag daar een vriendschappelijke interland tegen Venezuela te spelen, en vier dagen later tegen Nigeria in Dhaka. Tot slot staat het Brazilië van Dani Alves in Londen tegenover Ghana op 5 september.