29-12

Jaarafsluiting met 1 punt

De Kerstdagen zijn voorbij voor FC Barcelona. Vanavond traden ze aan in het eigen Camp Nou tegen de Baskische ploeg Eibar. Sterspeler Messi is er vanavond niet bij, hij heeft een aantal dagen extra vrij.

Eerste helft:

Barça trad aan in een 5-3-2 formatie met de centrale verdedigers Araujo, Minguesa en Lenglet. Vooral Araujo was de eerste minuten aanwezig in het vijandelijke strafschopgebied. Er werd een overtreding op de Colombiaan gemaakt welke door de VAR als penalty bestempeld werd. Braithwaite mocht bij afwezigheid van Messi aanleggen voor de 1-0. Echter hij schoot de bal naast het doel! Eibar werd sterker en zette de Catalanen vast op eigen helft, de Basken kregen veel corners maar werden daar nimmer gevaarlijk mee. Na een snelle uitbraak van Barcelona eiste Braithwaite weer de hoofdrol op. De Deen rondde een prima aanval af, althans zo leek het, echter de VAR gooide weer roet in het eten. Braithwaite stond een schoenlengte buitenspel. Een schot van Griezmann werd nog even als gevaarlijk bestempeld maar die hobbelde naast het doel. En zo werden de gladiatoren de kleedkamer ingestuurd met een 0-0 ruststand.

Tweede helft:

De Catalanen blijven het lastig houden tegen Eibar. Na een fout van Araujo maakt Kike er 0-1 van voor Eibar. NIet eens onverdiend te noemen. Barça moet nu dus komen en gooit er een aantal wissels tegenaan. Onder andere Dembele en Coutinho betreden het veld. Deze wijzigingen bereikten meteen hun doel. Dembele mocht aanleggen voor de gelijkmaker na een fraaie aanval. De Catalanen blijven op zoek gaan naar de winnende, Trincao mist een grote kans op het einde van de wedstrijd en verliest Barcelona in eigen huis twee punten.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen, Dest '46 (Dembele), Araujo, Lenglet '82 (Busquets), Junior Firpo, Minguesa, Pjanic '66 (Coutinho), Pedri '89 (Puig), de Jong, Braithwaite, Griezmann'66 (Trincao)

Opstelling Eibar: Dimitrovic, Pozo, Burgos '76 (Muto), Bigas, Soares, Diop, Alvarez, Kadzior '82 (Recio), Exposito, Inui, Kike '76 (Oliveira)