Nieuws Juni 2013

15-06

Jaimy op weg naar de top

Met ons grote ledenbestand kan het natuurlijk niet anders dan dat er ook verschillende (top)sporters lid zijn van onze fanclub. Zo is het
18-jarige Bossche tennistalent Jaimy-Gayle van de Wal al bijna 10 jaar lid. De voorliefde voor
FC Barcelona kreeg ze van haar vader met de paplepel ingegoten.

Jaimy tennist al sinds haar zevende en is al vele jaren één van de toptalenten van ons land. Sinds vorig jaar is Jaimy full time bezig haar tenniscarrière vorm te geven. Zo is haar vaste verblijfplaats inmiddels het Spaanse Fuengirola (bij Málaga), waar ze traint bij het tenniscenter (Global TCE) van Chris Vermeeren, die ook haar persoonlijke trainer/coach is.

Chris Vermeeren heeft ook iets met FC Barcelona. Hij was 20 jaar lang jeugdscout voor Nike en herkende onder meer het talent van Roger Federer, Rafael Nadal en Maria Sharapova. Samen met Barça-voorzitter Sandro Rosell, die destijds ook bij Nike werkzaam was, contracteerde Chris Rafael Nadal.

En er is nog een derde link met Barça. Onze voorzitter Peter Goedbloed, die zoals we weten van alle markten thuis is, is sinds enkele maanden Jaimy's manager. Peter heeft Jaimy en haar ouders leren kennen toen zij nog een restaurant in Den Bosch runden. Sinds 2005 is Peter adviseur van de familie.

Omdat de Nederlandse tennisbond niet voorziet in de stap van ‘jong talent’ naar ‘full prof’ moet een talent als Jaimy zelf zorgen voor de financiering van haar carrièresprong. Één van de opties van 'zelffinanciering' is crowdfunding, een moderne manier om 'publiekelijk' projecten of ambities te financieren. In de filmwereld gebeurt dit al veel. Particulieren kunnen op die manier een financiële bijdrage leveren aan een mooi Nederlands project. Jaimy is daartoe een samenwerking aangegaan met crowdfundingspecialist Sportdelen BV. Sportdelen is opgezet met als doel sporters de kans te geven om hun dromen te verwezenlijken. Het brengt als eerste Nederlandse bedrijf crowdfunding naar de sportwereld.

Vandaag vindt de officiële lancering plaats van Jaimy’s crowdfunding campagne. Jaimy zal ter gelegenheid hiervan, op de banen van BTC De Pettelaer in Den Bosch, om 16.00 uur een demonstratiewedstrijd spelen tegen voormalig toptennisser Raemon Sluiter.

Wie investeert in de carrière van Jaimy ziet daar, afhankelijk van het gedoneerde bedrag, niet alleen iets tastbaars voor terug, maar levert daarmee ook een bijdrage aan Jaimy's ontwikkeling, waarbij ze op termijn andere talenten als Arantxa Rus en Kiki Bertens achter zich kan laten.

Klik hier voor meer informatie over Jaimy.
Klik hier voor meer informatie over Sportdelen.
Klik hier om Jaimy te liken op Facebook
Klik hier om Jaimy te volgen op Twitter