Nieuws September 2017

09-09

Johan Cruyff stadion

Leggen van de eerste steen voor het stadion Johan Cruyff op 14 september 2017

De datum voor het leggen van de eerste steen voor wat het stadion Johan Cruyff, op een terrein naast het Ciutat Esportiva Joan Gamper, moet worden is bekend. De plechtigheid staat op de agenda voor aanstaande donderdag, 14 september. De keuze voor de 14e is niet toevallig. Duidelijk is dat FC Barcelona met het kiezen van de dag verwijst naar het favoriete rugnummer van één van zijn grootste legendes, zowel als speler als trainer, Johan Cruyff.
Afgelopen april werden de plannen voor het stadion, gelegen op een terrein naast de Cuitat Esportiva, gepresenteerd.

Thuisbasis voor Barça B, het jeugdelftal en het dames elftal  

De presentatie werd gegeven door de president van FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu en de directeur voor het project Espai Barça, Jordi Moix. “Het zal de parel worden van de Cuitat Esportiva en wij hopen dat het project binnen enkele maanden werkelijkheid wordt”: aldus Bartomeu die tevens bekend maakte dat in het stadion in de toekomst Barça B, het jeugdelftal en het dames elftal zullen spelen.

Gelegen op 17 hectaren zal het stadion Johan Cruyff een capaciteit van 6.000 toeschouwers hebben. Dit aantal kan in de toekomst nog uitgebreid worden. Daarnaast zijn er 700 parkeerplaatsen en valt het stadion binnen de UEFA  kwalificatie in categorie 3 met een geschatte begroting van zo’n 19 miljoen euro. In april werd de verwachting uitgesproken dat het stadion binnen 15 maanden gebruiksklaar zou zijn.