Nieuws April 2013

04-04

Klacht Barça richting UEFA

Toni Freixa, woordvoerder van het bestuur van FC Barcelona, kondigde donderdag op een persconferentie aan dat de club een officiële klacht gaat in dienen bij de UEFA. De klacht gaat over de Duitse arbitrage onder leiding van Wolfgang Stark die het Champions League duel tegen PSG floot. “We hebben de UEFA aangeschreven over het ongemak wat hebben gekregen omdat de scheidsrechter de regels niet heeft gevolgd”, aldus Freixa.

De klacht bestaat uit twee punten. “Stark moet de situatie beoordelen, maar in artikel 5 van het reglement staat wanneer twee mensen vallen er direct gestopt moet worden. Daarnaast hield de scheidsrechter de twee ook buiten het veld na de spel hervatting waaruit een directe scoringskans kon komen. Wanneer twee spelers geblesseerd zijn van hetzelfde team zullen ze het veld niet hoeven te verlaten, net als bij een geblesseerde doelman”.

Freixa maakte duidelijk dat de club niet wil klagen op de arbiter, maar wil aantonen dat regels verkeerde gebruikt worden. “Wij proberen nooit te klagen over de arbitrage. Niet bij kleine of grote voorvallen, gewoon niet klagen. Wat wij doen is het de onjuistheid benadrukken van de onjuist gevolgde regel.

Freixa haalde ook het buitenspelgoal van Ibrahimovic nog even naar voren. “Iedereen kan zien dat we niet veel geluk hebben de laatste tijd. In totaal vijf scheidsrechters lijkt nog niet goed genoeg om te zien of het buitenspel is”.