Nieuws Februari 2021

01-02

Koeman over Messi-saga

Ronald Koeman ging na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Athletic Bilbao (2-1) uitgebreid in op het nieuwste hoofdstuk in de Messi-saga die al bijna een jaar aan de gang is. Na de transferperikelen van afgelopen zomer kwam enkele dagen terug het contract van Messi op straat te liggen, waarin alle details breed uitgemeten werden door de pers. Messi werd verantwoordelijk gehouden voor de gigantische schuld die Barcelona als club heeft, maar Koeman wilde niets weten van de campagne tegen Messi. Volgens de hoofdtrainer mag de club de Argentijn nog altijd dankbaar zijn. 

''Messi laat zien dat hij een pure winnaar is, ook vandaag weer'', sprak de Nederlander na de wedstrijd waarin Messi een magistrale vrije bal wist te scoren. ''Hij weet als niemand anders hoe hij zich op het voetbal moet focussen en er mag geen twijfel over bestaan dat hij enorm belangrijk is voor ons'', zei Koeman. Hij begrijpt niet dat iemand het contract heeft laten uitlekken. ''Als iemand binnen de club verantwoordelijk is voor het lekken, denk ik dat diegene geen toekomst heeft bij Barça'', sprak de coach stellig. 

''Wat er nu gebeurt is een poging om een speler te kwetsen waar we respect voor zouden moeten hebben. Een speler die enorm veel aan deze club heeft gegeven. Hij heeft de club groter gemaakt, hij heeft geholpen bij het winnen van titels.'' Messi zelf heeft nog niet gereageerd op de hele kwestie, waardoor het nog steeds raden blijft naar de toekomstplannen van de grootheid. Het zullen ongetwijfeld nog lange maanden worden vol speculaties.

Foto: www.fcbarcelona.cat