Nieuws November 2019

07-11

La Masia gemoderniseerd

Het Oriol Tort Training Centre, geopend in 2011, is binnenskamers gerenoveerd voor comfort en nog meer warmte en om ervoor te zorgen dat de bewoners zich er thuis voelen.

Gelijktijdig met het 40-jarig jubileum van La Masia, heeft de residentie in Ciutat Esportiva, geopend in 2011, zijn imago veranderd. Het Oriol Tort Training Centre is gemoderniseerd zodat de bewoners het gevoel hebben dat La Masia hun tweede thuis is, en de ruimtes zijn na acht jaar aangepast voor nieuwe behoeften en vereisten. Sfeer en comfort zijn de belangrijkste doelstellingen van een hervorming die erin slaagt om de betekenis en waarden van de club in elke hoek over te brengen. Met elk detail is rekening gehouden om ervoor te zorgen dat de ruimte een klimaat van coëxistentie heeft tussen de 73 atleten die er wonen: 52 van de voetbaltrainingsteams, 13 basketbalspelers, 4 handbalspelers en 1 rollerhockeyteam.

De hervorming van het interieur is duidelijk te zien aan de ingang van de residentie, waar een geweldig beeld van Iniesta, Xavi en Messi met de Ballon d'Or 2010 - dit podium voor finalisten is een van de grootste momenten van erkenning voor het werk van La Masia - verwelkomt de bewoners en nodigt hen uit om te dromen. De begane grond heeft een grondige renovatie van zijn imago en meubels ondergaan, waardoor gemeenschappelijke ruimtes gastvrijer zijn geworden.

Echt alles is gemoderniseerd, van de receptie tot de rustruimten, tv en entertainment, door de ruimtes die zijn gewijd aan studeren of het werk van de docenten, evenals de eetkamer. Elk detail is zorgvuldig verzorgd: de foto's van bewoners hangen aan de muren, de decoratie van de lichten volgt een sportthema en hout doordringt alle ruimte op de begane grond van La Masia. Bovendien zorgen schatten in de vorm van trofeeën en gesigneerde shirts er bijvoorbeeld voor dat de jonge spelers geloven dat hun dromen kunnen uitkomen.

De bovenste verdiepingen, die overeenkomen met de kamers van de bewoners, zijn ook gerenoveerd zonder hun essentie te verliezen. Een grote box met alle spelers die door La Masia zijn gegaan, verwelkomt je op de eerste verdieping, waar we naast de kamers nieuwe ruimtes kunnen vinden die zijn gewijd aan studeren. Verdieping -1, gericht op professionele teams, is ook onderworpen geweest aan veranderingen van meubilair en heeft een nieuwe eetkamer.

Deze hervormingen geven het Oriol Tort Training Centre een gezelliger gevoel en een groter thuisgevoel. Het hout, de zorg voor de details, de inrichting en de sfeer van coëxistentie maken het een volledig warme, moderne en comfortabele ruimte. Barça zal spelers en mensen daar blijven trainen en de beste sportschool ter wereld blijven.

Foto: www.fcbarcelona.com