Nieuws Mei 2011

23-05

Laatste groepsfoto La Masia

Voor de laatste keer is een officiële groepsfoto gemaakt voor La Masia; een historisch gebouw naast Camp Nou. Voor de beroemde jeugdopleiding van FC Barcelona is een compleet nieuw complex ontwikkeld. Directeur Carles Folguera zei daarover: “Volgend jaar maken we deze traditionele groepsfoto in het nieuwe Masia in het Ciutat Esportiva Oriol Tort Training Centre en om eerlijk te zijn verheugen we ons daar nu al op. Het wordt een onvergetelijk moment.”

Op de foto van dit seizoen staat een groep mensen die de laatste bewoners zijn geweest het oorspronkelijke huis van La Masia. De jongelingen die in dat gebouw gewoond hebben dromen allen van een toekomst waarbij ze spelen voor het eerste elftal van FC Barcelona. Maar niet alleen potentiële voetballers leven in La Masia. Ook talentvolle sporters van de andere disciplines van FC Barcelona wonen er, zoals de jonge basketbalspelers, en ook van hen is een laatste groepsfoto gemaakt.

Folguera voegde er aan toe: “Het vooruitzicht om het nieuwe gebouw gerealiseerd te zien is sterker dan het verdrietige gevoel om dit historische gebouw te moeten verlaten. De verandering is goed voor iedereen omdat we een moderner en comfortabeler gebouw krijgen met meer ruimte, maar we hopen het warme gevoel van het huidige La Masia te behouden.”

Bij de start van het komende seizoen zullen alle activiteiten verhuizen naar het nieuwe Masia in het Ciutat Esportiva.