Nieuws April 2022

10-04

Levante - Barça 2-3

Op bezoek bij degradatiekandidaat Levante heeft Barcelona ternauwernood een blamage weten te voorkomen. Lang leek de ploeg van Xavi niet verder te komen dan een gelijkspel, maar in de blessuretijd was daar Luuk de Jong met de bevrijdende 2-3. Door de zege is Barcelona weer terug op plek 2 in de Spaanse competitie. Levante begon stormachtig en leek de Catalanen te verrassen. Na bijna een half uur was er een Messiaanse solo van Morales, die door de hele verdediging van Barcelona slalomde maar uiteindelijk werd zijn inzet van de lijn gehaald. Voor de rust werd er niet gescoord, waardoor het wachten was op de tweede helft voor het spektakel losbarstte.

Levante kreeg vlak na rust een penalty na een overtreding van Dani Alves. Morales schoot koelbloedig raak. Nog geen 3 minuten later kreeg Levante opnieuw een penalty en een uitgelezen mogelijkheid om Barça op een 2-0 achterstand te zetten. Hij schoot echter zwak in en Ter Stegen kon keren. Na een uur spelen kopte Aubameyang de 1-1 tegen de touwen, waarna het hek van de dam was. Luttele minuten later schoot Pedri prachtig raak op aangeven van Gavi, waardoor Pedri net zoals tegen Sevilla de gevierde man was.

Het venijn zat hem echter in de staart, want vlak voor tijd kreeg Levante een derde penalty na een overtreding van Lenglet. Dit keer werd Ter Stegen wel geklopt en dus werd het 2-2, duur puntverlies dus. Maar in de blessuretijd was daar weer Luuk de Jong, met een mooie kopbal in de korte hoek. Door zijn kopkracht ging Barcelona naar huis met de drie punten en wordt de zevende competitiezege op rij geboekt, een indrukwekkende reeks van de Xavi-machine.

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, García, Araujo, Alves ('81 Lenglet); De Jong ('57 Gavi), Busquets, Nico ('56 Pedri); Torres, Aubameyang ('84 De Jong), Dembélé ('84 Traoré)