Nieuws Juli 2013

26-07

Martino: “Er is met Barça veel te winnen”

Na de ondertekening van zijn contract als hoofdcoach van FC Barcelona, heeft Gerardo Martino zijn eerste persconferentie gegeven. De Argentijn liet merken zich bewust te zijn van de uitdagingen die hem te wachten staan. “Bij Barça is iedereen gewend aan winnen, er is ook veel te winnen met FC Barcelona. Een nederlaag wordt beschouwd als falen”, aldus Martino. De kersverse hoofdcoach verklaarde waarom hij naar Oslo afreist. “Ik wil de spelers ontmoeten en weten hoe het er bij Barça aan toe gaat. Pas dan kan ik meer zeggen over het plan van aanpak en het team van assistenten die ik wil gebruiken.”

Hierna werd de Argentijn gevraagd wat zijn favoriete spelsysteem is. “Ik zie graag dat het team zoveel mogelijk druk naar voren zetten. Tevens zie ik graag dat de defensie van de eigen goal speelt”, antwoordde ‘Tata’ Martino.

De nieuwe hoofdcoach benadrukte tijdens de persconferentie nogmaals het belang van de relatie tussen de spelers en de coach. “Ik wil dicht bij de spelers staan. Het team groeit alleen wanneer iedereen openstaat voor de ideeën van een ander, ook ik.” De Argentijnse coach benadrukte tevens dat iedereen belangrijk is: “Wanneer een speler deel uitmaakt van de selectie, maakt dit hem automatisch belangrijk. Daarom reken ik op het hele team en hebben we iedereen nodig.”

Martino was tijdens de persconferentie zichtbaar verheugd om als hoofdcoach bij de Blaugrana’s aan de slag te gaan: “Deze ploeg heeft al zoveel bereikt met heel goed en aantrekkelijk voetbal. Hier wil ik zeker deel van uitmaken. Ik hoop dat de selectie zijn honger naar succes nog niet verloren is.”