Nieuws September 2017

22-09

Messi en Martens genomineerd

LM en LM zijn opnieuw genomineerd voor een uitverkiezing! Eerder dit jaar waren Lionel Messi en Lieke Martens al gezamenlijk door de UEFA genomineerd voor de uitverkiezing tot beste voetballer van het seizoen, maar nu zijn ze ook beiden finalisten in de door de FIFA georganiseerde verkiezing genaamd ''The Best''. Hierbij gaat het om de beste voetballer in het kalenderjaar 2017. 

Lieke Martens was de winnaar van de UEFA-verkiezing afgelopen zomer, en mag nu opnieuw hopen op een tweede individuele prijs. Martens krijgt concurrentie van Carli Lloyd, de speelster van Manchester City die afgelopen jaar de prestigieuze uitverkiezing wist te winnen. Deyna Castellanos van Santa Clarita is de laatste genomineerden voor de vrouwen. 

Bij de mannen zijn de concurrenten van Lionel Messi de eeuwige aartsrivaal Cristiano Ronaldo en PSG-aanvaller Neymar. Sinds vorig jaar is de gezamenlijke verkiezing van de FIFA en France Football opgesplitst in twee verschillende awards, en dus heeft deze award niet de status van de officiële Ballon D'Or. Daarvan heeft Lionel Messi er inmiddels vijf in ontvangst mogen nemen. Op 23 oktober, ruim voor het einde van het kalenderjaar dus, wordt de prijs uitgereikt. 

Foto: www.fcbarcelona.cat