Nieuws Maart 2012

21-03

Messi is goud waard

Sinds dinsdagavond is Lionel Messi de topscorer aller tijden van FC Barcelona. De pas 24-jarige aanvaller heeft met zijn prestatie, van diverse media en belangrijke mensen in de voetbalwereld, lovende woorden gekregen.

Zo vergeleek de trainer van Messi, Pep Guardiola, hem met de legendarische basketballer Michael Jordan. Deze basketballer verbrak in de jaren tachtig en negentig diverse records in de NBA. “Zoals Messi is er geen. Hij scoort niet alleen, hij maakt doelpunten op grootste wijze. Elke goal is weer beter dan de laatste. Het spijt me voor diegenen die hem van zijn troon willen stoten, maar deze jongen is anders, beter”, was de lofzang van zijn trainer.

Ook Johan Cruijff is diep onder de indruk van de prestaties van Messi. Tegen over Catalunya Radio verklaarde hij: “Messi is goud waard voor het imago van het voetbal. Hij is een rolmodel voor ieder kind in de wereld”. Volgens Cruijff speelt Barça het type voetbal dat bij iedereen een lach op het gezicht tovert en Messi heeft daarin een grote rol. “Ik kan me geen betere voetballer dan Messi herinneren”, sprak Cruijff bewonderend over de aanvaller.

In Argentinië was de gekte rond om Messi nog groter. Op de voorpagina van de meest gelezen sportkrant van Argentinië stond woensdag niet Olé, maar Culé. Dinsdagavond besloot de krant haar naam voor één dag te wijzigen als speciale hommage aan Barcelona en Messi.

Volgens El Mundo Deportivo is Messi de enige speler die in het echt beter is dan op de Playstation. Op deze manier bracht de Catalaanse sportkrant de prestaties van Messi op een moderne manier in beeld.