Nieuws Augustus 2011

29-08

Messi nieuwe aanvoerder Argentinië

Bij de eerstvolgende interland van Argentinië, komende vrijdag 2 september tegen Venezuela, neemt Lionel Messi de aanvoerdersband over van Javier Mascherano. Dat heeft bondscoach Alejandro Sabella laten doorschemeren in Spaanse media. “De nieuwe aanvoerder van Argentinië is degene die vrijdag voor FC Barcelona scoorde tegen Porto” zei Sabella cryptisch. Hij doelde daarmee uiteraard op Messi, die de score opende en ook verantwoordelijk was voor de assist voor het tweede doelpunt.

Javier Mascherano noemt de relatie met zijn opvolger Lionel Messi uitstekend en hij is zijn vriend en landgenoot dankbaar. “Ik zal hem de rest van mijn leven bedanken dat hij me adviseerde om naar Barcelona te komen”, laat de oud-speler van Liverpool weten aan ESPN. “Deze club wordt nooit moe van het winnen. Ik heb nog nooit in zo’n team gespeeld, ik probeer iedere dag te genieten en mijn teamgenoten te ondersteunen.”

Mascherano neemt het bondscoach Alejandro Sabella niet kwalijk dat hij hem de aanvoerdersband van de nationale ploeg heeft ontnomen. “We weten allemaal wat Messi betekent voor het voetbal, hij is de beste vertegenwoordiger die je kan hebben. Sabella weet waar hij me kan bereiken als hij me nodig heeft.”