Nieuws Januari 2012

09-01

Messi weer de beste!!

Maandagavond was de uitreiking van de Gouden Bal op het FIFA gala in Zürich. Tijdens dit gala kreeg, zoals een beetje verwacht, Lionel Messi de Gouden Bal uitgereikt. Met deze prijs heeft is Messi voor het derde jaar op rij gekozen tot beste voetballer van het jaar. Braziliaanse oud-voetballer Ronaldo mocht de prijs uitreiken aan de beste speler van de wereld. Met het winnen van deze prijs, liet hij zijn concurrenten Cristiano Ronaldo en ploeggenoot Xavi achter zich.

Met het winnen van de derde Gouden Bal, evenaart Messi ook het record van Johan Cruijff, Marco van Basten en Michel Platini. Zij wisten ieder ook drie maal de Gouden Bal te winnen. Messi is wel de jongste speler ooit die drie Gouden Ballen heeft gewonnen.

Het jaar 2011 was weer uiterst succesvol voor Messi, want hij wist met FC Barcelona vijf hoofdprijzen te winnen: Spaanse landstitel, Champions League, Spaanse Supercup, Europese Supercup en de Wereldbeker voor clubteams. In het afgelopen jaar wist de Argentijnse aanvaller 55 keer het net te vinden voor FC Barcelona.