Nieuws Februari 2020

18-02

Messi wint weer eens een prijs

Messi wint weer eens een prijs!

Weer wint onze sterspeler een schitterende prijs: de Laureus World Sport Award voor beste sportman van het jaar. Hij moest de prijs wel delen met Lewis Hamilton. Messi schrijft geschiedenis door als 1e voetballer deze prijs te winnen. De uitreiking vond maandagavond plaats in Berlijn. Het bedrijf Laureus International Media Office is de organisatie van deze jaarlijkse uitreiking. Ze noemen het ook wel de Oscars van de sport.

Wijlen Johan Cruijff kreeg in 2006 een “Lifetime Achievement” voor zijn carrière als voetballer en trainer/ coach. Eerdere winnaars van deze Award waren Novak Djokovic, Roger Federer, Usain Bolt, Sebastian Vettel en Rafael Nadal. Bij de vrouwen won dit jaar turnster Simone Biles.

In de afgelopen 5 jaar werd Messi telkens genomineerd. Zonder resultaat jammer genoeg. Maar nu komt de prijs hem meer dan toe. Hij liet met gemak de volgende topsporters achter zich: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Marc Márquez, Eliud Kipchoge (marathon) en Tiger Woods.

En Messi gaat maar door: in 2020 nu alweer 26 assists en doelpunten!! Waar gaat dit eindigen: kampioen en de Champions League?