Nieuws Juli 2022

16-07

Nieuwe aanwinst: Raphinha

Afkomstig van Leeds United. Het realiseren van een grote droom: spelen bij FC Barcelona. Contract getekend voor 5 seizoenen. Als klein kind al fan van de Blaugranas. Zijn grote held: Ronaldinho. Positie: links- of rechtsback.

Raphinha staat voor Raphael Dias Belloli. Hij noemt het een grote eer. En dat is het natuurlijk ook. FC Barcelona heeft natuurlijk nog steeds een enorme uitstraling. Kijk maar naar de trip naar Amerika. Hij wil dan ook graag in de voetsporen treden van zijn grote voorgangers (Ronaldinho, Deco, Neymar).

President Laporta was duidelijk in zijn nopjes. Braziliaanse spelers hebben altijd uitgeblonken. Er waren andere gegadigden maar Raphinha koos voor Barça. Raphinha stond op het lijstje van Xavi: iedereen blij!! En Xavi stond bovenaan het lijstje van Raphinha.

Doel: het winnen van prijzen. Zoveel als het maar kan. En met de juiste eigenschappen: er vol voor gaan, de taak niet verzaken, in het belang van het team, elke dag verbeteren, voluit trainen en ga zo maar door. Raphinha past in dit beeld. Een echte vechter.

Visca Raphinha e Visca Barça!!

Foto:fcbarcelona.com