Nieuws September 2016

09-09

Paco Alcácer officieel gepresenteerd

Het heeft eventjes geduurd, maar de zesde aankoop die FC Barcelona deze zomer heeft gedaan is officieel gepresenteerd. De 23-jarige Paco Alcácer is overgekomen van Valencia voor een toekomst bij de Catalaanse grootmacht.

Gevraagd naar de motivatie achter zijn overstap, antwoordde Alcácer op de persconferentie: “Naar Barça gaan is een stap voorwaarts in mijn carrière. Voor mij is het een geweldig eervaring om te spelen met spelers als Luis Suárez, Leo Messi en Neymar Jr.” Daaraan voegde hij toe: “Staan naast voormalige teamgenoten maakt het aanpassingsproces gemakkelijker.” Dit is natuurlijk een verwijzing naar Jordi Alba, Jérémy Mathieu en André Gomes, met wie hij eerder al in het Mestalla speelde.

De concurrentie in de Barça-voorhoede is moordend en de Spaanse international is zich daar maar al te bewust van, ook dat het vinden van een plekje in de basis niet gemakkelijk zal worden. Alcácer is echter meer dan bereid om verschillende rollen te vervullen om het team te helpen. “Mijn voornaamste positie is centraal voorin, maar ik heb op allerlei posities gespeeld en als ik in de breedte moet spelen, zal ik dat doen.”
Alcácer weet dat Luis Suárez een van de beste aanvallers ter wereld is en noemt het een eer om aan de zijde van de Uruguayaan te spelen. “Ik zal er alles aan doen om mijn kansen optimaal te benutten. Wanneer de kans om voor Barça te spelen zich voordoet, is dat er eentje die je niet af kunt slaan.”