Nieuws Juli 2012

20-07

Pinto gaat de strijd met Valdés aan

Jose Pinto zat vrijdag achter de microfoon bij de persconferentie op Ciutat Esportiva Joan Gamper. De doelman sprak over de eerste week van het nieuwe seizoen en zijn rol in het team. “We werken pas een paar dagen met Vilanova, maar het gaat uitstekend. Veel is hetzelfde aangezien Tito dezelfde filosofie hanteert als Guardiola. Ik heb een goede band met Tito”.

Pinto is over zijn eigen rol erg ambitieus: “Ik probeer natuurlijk de plek van Valdés over te nemen. Ik weet niet of hij me als een bedreiging voelt. Maar ik ben competitief en zal hard werken. En dan is het aan de coach om te beslissen”.  José Ramon de la Fuente is de nieuwe keeperstrainer bij de Blaugranas: “Ik hou van zijn werkwijze. Hij pakt het anders aan. Het voelt goed. Het laat ons focussen op de ondersteuning van de benen. Een nieuwe methode, maar ik denk dat het ons zal verbeteren.

Ook Pinto heeft een mening over de Gouden Bal. Die natuurlijk in kamp Barcelona aardig eentonig is: “Messi scoorde 80 goals vorig seizoen dus hij lijkt de kandidaat om te winnen. Maar ook Xavi en Iniesta hebben het goed gedaan”.