Nieuws Mei 2014

27-05

Piqué tekent nieuw contract

Vorige week maakte we al bekend dat Gerard Piqué ook overeenstemming had bereikt met FC Barcelona over een nieuw contract. Afgelopen zondag werd op het kantoor van FC Barcelona dit nieuwe contract door Piqué en zijn zaakwaarnemer ondertekend. Namens FC Barcelona werd het contract ondertekend door de voorzitter Josep Maria Bartomeu en vicepresident van sport, Jordi Mestre en sportief directeur Andoni Zubizarreta.

Als Piqué zijn net getekende contract uitdient dan is hij 32 jaar en heeft hij 11 jaar onder contract gestaan bij Barça. De Catalaanse verdediger heeft zijn contract verlengt in de hoop dat hij weer de successen kan meemaken, die hij de afgelopen jaren ook heeft meegemaakt.

Bartomeu voegde daar aan toe dat het heel belangrijk is om Piqué bij Barça te houden. “Hij is de beste centrale verdediger in de wereld. Hij is een belangrijk onderdeel van het nieuwe project hier bij FC Barcelona” sprak hij. Ook Zubizarreta was content met de verlenging van Piqué en zei hier over: “het verlengen van het contract, bevestigt het wederzijds vertrouwen van de speler en de club in het voorzetten en verbeteren van ons project.”

Ook sprak de verdediger over de nieuwe trainer, Luis Enrique. Hierover zei hij: “Ik ben erg enthousiast. In zijn persconferentie toonde hij aan dat hij heel duidelijk is over zijn ideeën. Hij kent deze plek goed en ik denk dat hij veel goeds voor ons kan doen. Ik kijk er echt naar uit om onder hem te werken.”

Piqué sloot af met te zeggen dat: “ FC Barcelona moet weer aan de top terug komen, moet weer titels gaan winnen en weer tot de elite van het Europese en mondiale voetbal behoren. We hebben een team en een coach. We hebben alle ingrediënten om terug te keren naar waar we horen”.