Nieuws Maart 2013

12-03

Piqué: “We kunnen dit en nog zoveel meer”

Gerard Piqué heeft alle vertrouwen dat FC Barcelona terug zal komen van de 2-0 achterstand op AC Milan. “Ik voel dat we het kunnen. Ik geloof echt dat we het team, het talent en de spelers hebben om naar de volgende ronde door te gaan. We gaan het opnemen tegen een van de grote teams van Europa, AC Milan, die een lange geschiedenis hebben van het winnen van de Champions League en de Italiaanse competitie. Ze zijn een lastige rivaal, maar we hebben het Camp Nou aan onze zijde en een van de beste FC Barcelona teams in de geschiedenis van de club,” zo sprak de centrale verdediger tijdens de persconferentie in het Ciutat Esportiva.

De recente geschiedenis van zijn club geeft Piqué hoop dat Barça AC Milan zal elimineren. “Eerst was er Cruijff, toen Rijkaard en Guardiola in de laatste twintig jaar. We hebben onze geschiedenis totaal veranderd en we moeten vertrouwen hebben in dit team. Soms lijkt het erop alsof we dingen vergeten, maar dit team kan het en nog zoveel meer.”

Ook had Piqué het over Barça’s precisie in het doelgebied dit seizoen. “Een paar dagen geleden bekeek ik de competitietabel en we hebben twintig doelpunten meer gescoord dan het team op de tweede plaats. Dit team doet het niet slecht rond de goal, hoewel we tegen een team als AC Milan spelen dat gespecialiseerd is in de achterhoede op slot gooien. Het wordt lastig.” Tegelijkertijd is Piqué zich bewust van de gevaren. “Een doelpunt van Milan zou alles veel lastiger maken. Het zullen de details zijn die de wedstrijd beslissen.” Toch is Piqué ervan overtuigd dat Barça de Italianen zal verslaan met het spelen in Camp Nou, met de fans aan de zijde van het team en het veld in de optimale conditie. Om die reden riep de verdediger dan ook alle fans op om massaal de wedstrijd te bezoeken. “We hebben 90.000 mensen nodig die in ons geloven. Wie niet in ons gelooft, kan beter zijn of haar ticket aan kinderen of vrienden geven.” Tot slot zei Piqué: “De reden dat we een winnend team zijn, is dat we slim voetbal spelen en tegenover AC Milan moeten we slim zijn. We zijn mentaal voorbereid op deze wedstrijd.”