Nieuws April 2011

27-04

Real Madrid - FC Barcelona 0-2

Het is FC Barcelona gelukt de Madrileense muur te slechten. In Bernabeu werd het 0-2 voor de Catalanen. De finale van de Champions League lijkt nu in zicht.

De eerste helft was erg matig. Real Madrid groef zich in en Barça was duidelijk zoekende. Af en toe was er een klein kansje, waaronder een goed schot van Villa, maar de Madrileense muur was niet te slechten. Scheidsrechter Stark floot erg goed en trapte niet in het theaterspel van beide ploegen. De 82% balbezit van Barça mocht niet baten, want kansen leverde het nauwelijks op. Real Madrid was zelfs het dichts bij een treffer: een schot van Ronaldo werd matig gestopt door Valdés, waarna de rebound van Özil wel goed werd gestopt door de Catalaanse sluitpost. Na 47 minuten vond Stark het welletjes, maar de strijd ging door. Pinto deelde een klap uit en kreeg een rode kaart, waardoor Barça zonder reservedoelman door moest.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was verlopen: Barça had het balbezit en Real verdedigde. Lange tijd leek het een saaie wedstrijd te worden, totdat Pepe een rode kaart kreeg. Na een charge op Alves kreeg de Portugees in de 62e minuut een rode prent. Dit zorgde voor een opstootje, waardoor zelfs Mourinho naar de tribune werd gewezen. Na de rommelige periode duurde het lang voordat er weer echt gevoetbald werd. Het was nota bene de Nederlander Afellay, die pas zes minuten in het veld stond, die de openingsgoal inluidde. Een mooie voorzet van zijn zijde zorgde er voor dat Messi kon scoren. Het doelpunt betekende meteen het einde van de strijd; Real gaf zich gewonnen. Barça had 71 procent balbezit en speelde de wedstrijd rustig uit en Real kwam niet meer in het spel voor. Het slotakkoord was voor Lionel Messi. De Argentijnse superster startte een solo, waarna hij de bal knap binnen schoot: 0-2. Hierdoor kan FC Barcelona met opgeheven hoofd richting de return, die op 3 mei gespeeld wordt in Camp Nou, in ieder geval zonder Sergio Ramos en Pepe…

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Busquets, Xavi, Keita, Pedro (71’ Afellay), Messi en Villa (90’ Sergi Roberto).

Klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd.