Nieuws Juli 2011

14-07

Record aantal bezoekers voor museum

Gedurende het seizoen 2010/2011 heeft het Museum van FC Barcelona een record aantal bezoekers te verwerken gehad. Het bezoekers aantal was met 27% gestegen tot bijna anderhalf miljoen bezoekers en de omzet is met 66% gestegen. Volgens de club is de nieuwe indeling van het museum en de prestaties van de club, de aanleiding van het succes van het museum.

Sinds de oprichting, is het Camp Nou Experience een groot succes. De halte van de toeristische tourbus bij het Stadion, stappen vele toeristen uit. Ook zijn er diverse touroperators die het bezoek aan het Camp Nou Experience in hun programma hebben opgenomen. Dit heeft als gevolg dat de zomermaanden de drukste maanden zijn. De drukste maand was augustus 2010 met 214.526 bezoekers. Maar ook de andere maanden is het museum goed bezocht, er was namelijk geen enkele maand waarin er minder dan 54.000 bezoekers kwamen.

Naast de vele toeristen die het museum bezoeken, hebben de renovatie en modernisering van het museum er ook toe geleid dat er meer ook meer lokale bevolking het Camp Nou Experience hebben bezocht. De toename van deze laatste groep, was heel bevredigend voor de club, die verwacht dat deze trend zich zal voorzetten tijdens het lopende jaar, want door de actualisering van de multimedia inhoud, kunnen de fans het seizoen 2010/2011 later dit jaar weer opnieuw beleven. Ook komt er een nieuwe ruimte waarin de 16 titels die gewonnen zijn het seizoen 2010/2011 getoond gaan worden aan het publiek.