Nieuws Februari 2018

14-02

Records in zicht voor het Barça van Valverde

Het seizoen 2017/18 is tot nu toe een enorm succes voor FC Barcelona onder Ernesto Valverde. Zoveel zelfs, dat ze dichterbij komen bij een clubrecord in de eerste campagne van de coach die de leiding heeft.

Het gelijkspel tegen Getafe afgelopen weekend markeerde een 30e opeenvolgende LaLiga speeldag zonder nederlaag. Een overwinning of een gelijkspel op Matchday 24, wanneer Barça Ipurua bezoekt om Eibar te verslaan, zou het team op gelijke hoogte brengen met een clubrecord voor ongeslagen wedstrijden. Het record staat momenteel op 31 wedstrijden, onder Pep Guardiola van Matchday 3 tot Matchday 33 in het seizoen 2010/11.

Valverde zou de eer delen met voormalig coach Luis Enrique, want de huidige run begon op Matchday 32 van het vorig seizoen met een overwinning tegen Real Sociedad en ging door tot en met de laatste zeven wedstrijden van 2016/17 in de huidige campagne.

De laatste nederlaag van FC Barcelona in LaLiga was tegen Malaga, toen ze op 8 april 2017 met 2-0 verloren in eigen huis.


Het all-time LaLiga-record staat op 38 games

Toevallig is het Real Sociedad die het record van alle opeenvolgende ongeslagen wedstrijden houdt in LaLiga. De Baskische club, onder Alberto Ormaetxea, speelde 38 wedstrijden zonder een nederlaag te behalen in de seizoenen 1978/79 (6 wedstrijden) en 1979/80 (32 wedstrijden). Op dat moment bestond LaLiga uit een 18-teams campagne met 34 wedstrijden.

Er moet aan worden herinnerd dat dit Barça ook van nu het op een na langste totale aantal wedstrijden ongeslagen heeft gewonnen in alle competities. Het team is 29 wedstrijden ongeslagen.

Vijf opeenvolgende Copa del Rey-finales

LaLiga is niet de enige competitie waarin Barça succes boekt onder Valverde. Vorige week leidde de coach zijn kant naar hun vijfde achtereenvolgende Copa del Rey-finale. De prestatie is ongekend in het Spaanse voetbal. In het laatste decennium is FC Barcelona de Europese club met de meeste wedstrijden in de finale.

Foto: www.fcbarcelona.com