Nieuws April 2014

12-04

Schalke 04 - Juvenil A 0-1

De talenten jonger dan 19 jaar van FC Barcelona hebben de finale van de UEFA Youth League weten te bereiken door Schalke 04 U19 te verslaan. In het eerste seizoen van het Europese jeugdtoernooi, georganiseerd door de UEFA, nemen de jeugdteams (U19) deel van alle
32 clubs die zich gekwalificeerd hebben voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

De jonge Catalanen betraden het veld als het meest trefzekere team van de competitie met
28 treffers tot dan toe. Onder aanvoering van Roger Riera streden de Juvenils in Nyon, Zwitserland tegen een goed georganiseerde en hard werkende tegenstander. Van beide teams waren vooral de rechtervleugelspelers die gevaarlijk waren. Adama Traoré gaf bij het team van Jordi Vinyals messcherpe voorzetten vanaf de rechter zijde en bij de Duitsers zorgde middenvelder Leroy Sané voor het aanvallende gevaar. Wilfrid Kaptoum wist twee keer door de Duitse verdediging heen te breken, maar keeper Timon Wellenreuther hield zijn doel schoon.

De tweede helft schakelden de jonge Catalanen in een hogere versnelling. Traoré, Adama, Moha El Yaagoubi en Munir El Haddadi waren een plaag voor de verdediging van Schalke 04. Het duurde echter tot de 71e minuut voordat Munir, met 9 goals de topscoorder van de UEFA Youth League, het verlossende doelpunt scoorde voor Barça. De Spanjaard is overigens samen met teamgenoot Lionel Enguene, met 4 assists de nummer 2 op de lijst van Top assists. Alleen Rochinha van Benfica gaat de twee spelers van Barça voor met 5 assists achter zijn naam.

De finale wordt maandag 14 april om 16:30 uur in Zwitserland gehouden in het Centre sportif de Colovray in Nyon. In de finale is Benfica de tegenstander van de Juvenils. De Portugezen wisten het felbegeerde finaleticket te bemachtigen door in de halve finale Real Madrid met 0-4 te verslaan. Het team dat de finale weet te winnen ontvangt de Lennart Johansson Trophy, vernoemd naar de voormalige UEFA-voorzitter van 1990 tot 26 januari 2007. Op die datum werd de Zweed opgevolgd door ex-topvoetballer Michel Platini.

Bekijk HIER de samenvatting van de halve finale.

Opstelling Juvenil A: Jose Suárez, Godswill (82’ Palencia), Riera, Rodri, Quintillà, Ortega, Kaptoum, Enguene (90’ Ros), Adama, Maxi Rolón (69’ Moha) en Munir.