Nieuws Februari 2021

27-02

Sevilla - Barça 0-2

Op zaterdagmiddag stond het duel tegen Sevilla op het programma. In het Sanchez Pizjuan wisten de blaugranas met 0-2 te winnen, een goede generale repetitie voor de return van de halve finale van de Copa del Rey, waar Barça een 2-0 achterstand weg heeft te werken.

Aan het begin van het duel ging het gelijk het gelijk op, zonder dat het tot grote kansen leidde. Tactisch stond het team van Ronald Koeman goed opgesteld, waar door het defensief niets weggaf, terwijl het zelf ook weinig creëerde. Nog net binnen het half uur wist Ousmane Dembélé, op aangeven van Lionel Messi de Catalanen op voorsprong te zetten. In de resterende tijd voor rust waren er geen noemenswaardige momenten, waardoor de ruststand 0-1 bleef.

Na rust was het zelfde spelbeeld te zien. Alleen waren er meer aanvallende intenties aan de kant van Barça te zien. Onder andere Frenkie de Jong en Sergiño Dest hadden pech in de afwerking. Toch bleven de blaugranas de betere partij in de tweede helft. Verdedigend gaf het ook na rust niets weg. Het duurde tot de slotfase voordat de Catalanen zichzelf beloonden.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Lenglet, Piqué (67’ Araujo (82’ Umtiti)), Mingueza, Alba, Pedri (71’ Ilaix), Frenkie de Jong, Busquets, Dest, Dembélé (82’ Braithwaite), Messi