Nieuws November 2016

06-11

Sevilla - Barça 1-2

De blaugranas hebben zondagavond het uitduel tegen Sevilla gewonnen. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán werd het 1-2 voor de Catalanen.

De thuisclub begon het duel voortvarend en hield het tempo hoog. Het spel ging daarom ook over en weer. Na een kwartier kwam het team van Jorge Sampaoli op voorsprong. Vitolo kreeg de bal van Sarabia op een presenteerblaadje en wist Marc-André Ter Stegen te verschalken. Barça leek voor rust moeite te hebben om mee te gaan in het snelle spel van Sevilla. De Andalusiërs kregen de kans om de score te vergroten, maar lieten dit in de eerste helft na. Nog voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft wisten de blaugranas alsnog gelijk te maken. Lionel Messi wist slechts twee minuten voor rust op aangeven van Neymar de ruststand te bepalen op 1-1. Voor La Pulga was het zijn 500e treffer in zijn carrière te maken.

Het team van Luis Enrique kwam na rust beter uit de startblokken en kreeg al meer grip op het duel. In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Messi de kans om Barça op voorsprong te zetten, maar zonder succes. Na net een uur spelen, wist Luis Suárez alsnog de 1-2 binnen te werken. Het tempo was nog steeds heel hoog, wat een aantrekkelijk spelbeeld opleverde. Luis Suárez kreeg een kwartier voor tijd de kans om de voorsprong van Barça te vergroten, maar de Uruguayaan schoot de bal rechtstreeks op keeper Sergio Rico. In dit laatste kwartier gingen beide ploegen voor de winst, maar in deze periode werd er niet meer gescoord. Hierdoor bleef de eindstand 1-2.

Opstelling Barça: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne,
Rakitić (72’ Gomes), Busquets, Denis Suárez (86’ Rafinha), Neymar, Messi, Luis Suárez.