Nieuws Februari 2014

09-02

Sevilla-Barça 1-4

In een nat Sevilla heeft Barcelona na een zwaarbevochten eerste helft uiteindelijk een gemakkelijke 1-4 overwinning behaald. Het veld dat door de aanhoudende regen slecht bespeelbaar was hielp de Blaugranas ook niet. In Pizjuán was Messi wederom de belangrijkste man aan Barça zijde.

Barcelona begon het duel niet goed. Beide teams hadden het lastig op het natte veld in Pizjuán maar Sevilla wist er veel beter mee om te gaan. Na een kwartier kwam de thuisploeg dan ook op voorsprong. Na een combinatie kwam de bal voor Alberto Moreno. Die haalde uit en zag met geluk, maar wel verdiend, dat de bal via de hak van Bartra in de goal verdween. Kort daarna kwamen de Blaugranas goed weg, met Bacca die de bal op de paal kopte. Het lukte Barcelona maar niet om driegend te zijn. Een fout van Piqué resulteerde weer in het kans voor Sevilla, Rakitic schoot maar net naast. Een beetje tegen de verhouding in kwam Barcelona toch langszij. Alexis tikte met zijn rug/hoofd de bal binnen uit een vrijtrap van Messi. In de herhaling was wel te zien dan Alexis net buitenspel stond, maar toch een 1-1 stand. Aan het eind van de eerste helft begon het weer te regenen. Op het moment dat het met bakken uit de hemel kwam vallen counterde Barcelona er fantastisch uit. Dit resulteerde in briljante knal van Messi die bij de aanname de bal even iets opwipte waarna hij genadeloos in de verre hoek schoot.

In het begin van de tweede helft golfde het spel op en neer en niet alleen door het natte veld. Weer kreeg Sevilla snel een grote kans. Valdés redde een schot van ver en daarna knap de rebound van dichtbij. Dat was het laatste serieuze wapenfeit van de thuisploeg. De genadeklap voor Sevilla werd uiteindelijk de 1-3. Xavi zag Alexis op recht weggaan. De middenvelder probeerde dan ook de Chileen te bereiken maar met een korte voetbeweging onderschepte Messi de bal. Na een fantastische controle schoot de Argentijn binnenkant paal binnen voor zijn tweede van de avond. Vlak voor tijd zette de ingevallen Cesc de eindstand op het scorebord. De middenvelder wipte de bal behendig na een voorzet van Alexis over doelman Beto.

Door deze overwinning grijpt Barcelona weer de koppositie in La Liga na de mistap van At. Madrid. De Blaugranas staan op een gelijk aantal punten als Real Madrid maar hebben een beter doelsaldo.

Opstelling Barça: Valdés, Montoya, Piqué, Bartra, Adriano, Xavi, Song, Iniesta, Alexis, Messi en Pedro