Nieuws Oktober 2015

10-10

Spanje geplaatst voor EK

Vrijdagavond heeft Spanje zich met een 4-0 overwinning op Luxemburg geplaatst voor EURO2016 in Frankrijk. Enige smet op het duel is het uitvallen van David Silva. De middenvelder raakte na tien minuten geblesseerd aan zijn enkel. Ook Álvaro Morata viel vanwege een kuitblessure uit. Hun vervangers waren Paco Alcácer en Juan Mata. Op slag van rust kwam La Roja op voorsprong toen Santi Cazorla fraai scoorde.

Na rust bleef het team van Vicente Del Bosque domineren, maar kon dit pas halverwege het tweede bedrijf in de score uitdrukken. Alcácer wist een pass van Cesc Fàbregas prima op te pikken en verdubbelde de score. Tien minuten voor tijd zette dezelfde Alcácer La Roja op 3-0, nadat hij een voorzet van Jordi Alba wist te verzilveren. Ook Santi Cazorla wist dit duel twee maal te scoren. De middenvelder van Arsenal besliste met een hard en droog schot vijf minuten voor tijd op 4-0.

Bekijk HIER de samenvatting van Sport 1.

Opstelling Spanje: Casillas, Piqué, Bartra, Juanfran, Alba, Busquets, Fàbregas, Santi Carzorla, Morata (33’ Alcácer), Pedro Rodríguez (77’ Nolito), Silva (11’ Mata).