Nieuws September 2011

07-09

Spanje plaatst zich voor het EK

De regerend Europees en wereldkampioen stelde dinsdagavond met een 6-0-zege op Liechtenstein plaatsing voor het EK 2012 veilig. Thiago maakte zijn debuut bij Spanje.

Het duurde wel ruim een half uur voor de Spaanse aanvallen beloond werd met doelpunten. Álvaro Negredo, spits bij Sevilla, scoorde de eerste twee Spaanse doelpunten in de 34e en 37e minuut. Nog voor rust vergrootte Xavi de voorsprong naar 3-0 met een vrije trap.

Ook na rust was Spanje heer en meester en door doelpunten van Sergio Ramos en twee van David Villa won de Europees- en Wereldkampioen met 6-0.

Del Bosque is trots op zijn ploeg die de eerste zes kwalificatieduels allemaal won. “Het is voor ons vanzelfsprekend, maar het blijft een knappe prestatie.” Hij beschouwt Nederland en Duitsland als de grootste concurrenten bij de titelstrijd van volgend jaar in Polen en Oekraïne. “Maar we moeten het potentieel van Engeland, Frankrijk en Italië niet vergeten.”

De Spaanse voetbalbond wil het contract met Vicente del Bosque verlengen. De bondscoach heeft zijn handtekening nog niet gezet, maar verwacht geen problemen. De verbintenis van Del Bosque loopt na het EK in 2012 af. “Er is nog genoeg tijd tot het EK om een definitief besluit te nemen”, reageerde Del Bosque op de Spaanse televisie. “Ik heb gesproken met de voorzitter en alles is in principe geregeld.”

Opstelling Spanje: Casillas, Sergio Ramos (55’ Thiago Alcántara), Busquets, Raúl Albiol, Arbeloa, Xavi (46’ Fàbregas), Alonso, Iniesta, Mata, Negredo (62’ Llorente) en Villa