Nieuws December 2022

02-12

Spanje verliest maar toch door naar 1/8e finale

Japan te sterk voor Spanje? Ja, in voetbal is alles mogelijk. Niemand die van tevoren hier rekening mee had gehouden. Behalve dan de Japanners! 2-1 winst op Spanje. De sake is niet om aan te slepen. Huilende Japanse supporters op de tribunes. Feestvierende Japanners in de grote en kleine steden.

En Spanje begon nog zo voortvarend: na 12 minuten de 1-0 door Morata. Spanje bleef overheersend, Japan loerde op de counter. Japan was niet van plan zich te laten verslaan. In de 48e minuut de 1-1 door Ritsu Doan. Op aangeven van Ito knalde hij de bal in het Spaanse doel: 1-1. 3 minuten later was het weer raak. Goede actie van Doan, Tanake was goed voor de 2-1. Hier ging nog wel een VAR-moment aan vooraf.

Japan bleef strijden tegen het gelaten Spanje. Onzichtbaar en zonder kansen. Slechts 5 schoten op doel, Japan slechts 3. Balbezit Spanje: 82%.

Natuurlijk werd het verloop bij Costa Rica – Duitsland in de gaten gehouden. Op deze knotsgekke voetbalavond was alles mogelijk.

Toen de extra speeltijd en de rook was opgetrokken was het eindresultaat:

1. Japan

2. Spanje

3. Duitsland (jammer voor Ter Stegen die geen seconde speelde)

4. Costa Rica

1/8e finales:

Maandag 5 december: Japan – Kroatië 16.00 uur

Dinsdag 6 december: Marokko – Spanje 16.00 uur

Tegen Marokko zal het veel beter moeten. Ze zullen getergd aan de aftrap staan. Visca Espana!!

Opstelling Spanje: Simón, Azpilicueta (46”Carvajal), Rodri, P. Torres, Balde (68”Alba), Gavi (68”Fati), Busquets, Pedri, Williams (57”F. Torres), Morata (57”Asensio), Olmo