Nieuws September 2017

28-09

Sporting - Barça 0-1

FC Barcelona heeft op woensdagavond ook de tweede wedstrijd van het Champions League-seizoen met een overwinning weten af te sluiten. Hierdoor noteerde de ploeg haar achtste overwinning op een rij, al ging het niet van een leien dakje. Barcelona kende een moeizaam duel en kwam totaal niet uit de verf in Lissabon, maar door een eigen doelpunt van de thuisploeg kon het uiteindelijk toch met drie punten uit het buurland vertrekken.

De eigen goal kwam op naam van Sebastián Coates, die vlak na rust een vrije trap van Messi per ongeluk in eigen doel werkte. Barça oogde zichzelf niet, en voornamelijk Ivan Rakitiç en Luis Suárez waren verantwoordelijk voor een wanprestatie. Andrés Iniesta en Umtiti waren evenals doelman Ter Stegen en Sergi Roberto wel in redelijke vorm. De grootste kansen in de wedstrijd waren voor Sporting, maar het vizier stond niet op scherp. Bas Dost kreeg geen strafschop na vermeend vasthouden van Rakitiç en de grootste kans voor Bruno Fernandes werd van dichtbij gekeerd door de uitstekend keepende Marc-André Ter Stegen. 

Door de zege van Barcelona staat de ploeg van Ernesto Valverde na twee speelrondes op 6 punten, drie punten voor op Juventus. De volgende twee duels in de Champions League zullen een tweeluik tegen het Griekse Olympiakos gaan bedragen. 

Opstelling Barça: Ter Stegen; Alba, Piqué, Umtiti, Semedo; Busquets, Rakitiç, Sergi Roberto ('87 Andre Gomes); Iniesta ('80 Paulinho), Messi, Suárez ('89 Vidal)

Foto: www.fcbarcelona.cat