Nieuws September 2008

10-09

St. Andreu - Barça 3-1

Barça heeft naast de eerste titel van het seizoen gegrepen. In de halve finale van de Copa Catalunya verloor het dinsdagavond van Sant Andreu, een Catalaanse club met weliswaar een mooie traditie, maar momenteel een laagvlieger uitkomend in de Seguna Division B.

Barça, met Luis Enrique als coach, trad aan met een elftal vol beloftevolle jeugdspelers. Zo maakte Adrià Carmona, 16 jaar pas, zijn debuut in de hoofdmacht. Desondanks kon Barça niet overtuigen en verloor het vrij kansloos met 1-3. Al na 10 minuten werd de vervanger van doelman Valdés, Oier Olazabal, bij de eerste de beste doelkans gepasseerd. Barça reageerde prompt via Sergi Busquets, een beloftevolle technische spits en bovendien zoon van oud keeper Carles Busquets. Ook Sergi scoorde uit de eerste de beste kans van Barcelona de gelijkmaker.

Maar hiermee hield het verzet van Barça op, Sant Andreu liep uit naar een verdiende 1-3 voorsprong, waardoor er voor de blaugranas een vroegtijdig eind kwam aan de kanzen op het winnen van de Copa Catalunya.

Na de nederlaag bij Wisla Krakau voor de Champions League, de slechte competitie ouverture bij Numancia en nu de uitschakeling in de Copa Catalunya mag men bij Barcelona spreken van een zeer slechte seizoenstart. Het zijn drie nederlagen op rij. Het excuus van het inzetten van een veredeld tweede elftal telt niet. Het wordt tijd dat FC Barcelona resultaten gaat halen. De druk neemt toe en de roep om een klinkende overwinning komend weekend tegen Racing Santander wordt groter.