Nieuws Juni 2011

07-06

Steeds meer teams Champions League 2011/12 bekend

Nu het grootste deel van de Europa League afgelopen is, zijn de meeste plaatsen voor de Champions League van 2011/12 bekend. Barça zal haar titel verdedigen in een jaar dat de terugkeer van ex-kampioenen Porto en Borussia Dortmund zal zien.

Barça is het enige team dat het voor elkaar heeft gekregen om haar titel te behouden onder de grote Europese competities, maar volgend seizoen staat er een volle line-up van topclubs klaar voor de strijd. Het trio Arsenal, Chelsea en Manchester United vertegenwoordigt opnieuw Engeland in de belangrijkste Europese competitie; de Spurs zullen echter afwezig zijn – hun plek is ingenomen door Manchester City. Liverpool, vijfmaal Europees kampioen, missen de kans om daar zes keer van te maken, het tweede seizoen op rij dat ze de Champions League niet wisten te bereiken.

Naast de twee teams uit Milaan, zijn Naples en Udinese de Italiaanse teams in de competitie, waarbij Juve, Roma en Fiorentina het allemaal niet tot de competitie wisten te schoppen.

De Champions League van volgend seizoen ziet ook de terugkeer van twee ex-kampioenen: Borussia Dortmund en Porto. De Duitsers, die de titel wonnen in het 1996/7 seizoen, claimden de Bundesliga titel afgelopen mei, waarmee ze direct naar de groepsfase van de competitie doorstromen. Porto ging ervandoor met het Portugese kampioenschap en won tevens de Europa Cup. Om die reden zullen zij in augustus tegenover Barça staan in de strijd om de Europese Super Cup.

Tot slot gaan er veel bekende teams de loting in: Shaktar Donetsk, de kampioenen uit Oekraïne; Anderlecht uit België; het Griekse Olympiacos, gecoacht door Ernesto Valverde; Kopenhagen; Basle; Glasgow Rangers; Partizan en tot slot de Russische kampieonen Zenith. Uit Roemenië komt opnieuw een nieuw team: Otalut Galati, dat de titel won en Clui geen kans gaf om een tweede titel te behalen.