Nieuws Februari 2010

23-02

Stuttgart - Barça 1-1

Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in een matig duel tegen Stuttgart. De eerste helft was voor de Duitsers. Barcelona begon nog gelijkwaardig aan het duel maar liet zich overlopen. Barcelona kon een aantal keer een schot op doel lossen maar daar bleef het ook bij.

In de loop van de eerste helft kreeg Stuttgart steeds meer de overhand. Na een half uur resulteerde dit in een mooi doelpunt van Cacau. De Duitser wist een mooie voorzet voorbij Valdés te koppen. Cacau bleef veruit de gevaarlijkste man van het veld in de eerste helft. Mede door het vaak naïef uitverdedigen van onder andere Márquez en Piqué wist Stuttgart er een aantal keer gevaarlijk uit te komen. De eerste echte kans voor Barcelona was pas na 40 (!) minuten. Een mooi schot van Messi gaf de doelman de nodige problemen. Lehmann wist de bal echter net genoeg weg te duwen. Langzaam stuitte de bal op de paal waarna hij hem op kon rapen.

Het tempo lag bij Barcelona veel te laag en de verdediging zag er vrij onzeker uit. Het breekpunt voor Barcelona kwam in het begin van de tweede helft. In de kleine ruimte won Piqué een kopduel zodat de bal voor de voeten van Ibrahimovic belandde. Zijn eerste schot werd nog gered door Lehmann maar het tweede was wel doeltreffend. Hierna kreeg Barcelona meer grip op het duel. Messi wist een aantal keer er goed doorheen te komen. Zijn voorzetten werden alleen niet goed verwerkt. Barça had ook nog recht op een strafschop. Een schot van Ibra werd door de verdediger met de arm van de lijn gehaald. Stuttgart kwam er nog maar zelden uit. Valdés moest er nog wel een keer aan te pas komen. Een schot van een meter werd door Valdés klemvast gehouden. Barcelona speelde het duel professioneel uit en kan tevreden zijn met de 1-1 eindstand.

FC Barcelona : Valdés, Puyol, Piqué, Márquez, Maxwell, Busquets, Touré, Xavi, Messi, Ibrahimovic en Iniesta