Nieuws April 2011

11-04

Thiago vandaag 20 jaar

Zondag vertelde Thiago Alcántara in het programma “El Marcador” van Barça TV dat spelen voor het eerste elftal, helemaal in de voor de club zo belangrijke wedstrijden, voor hem de mooiste beloning zijn. De jarige middenvelder wil de kansen die hij krijgt van Pep Guardiola benutten om te laten zien dat hij een toegevoegde waarde is voor het eerste elftal van FC Barcelona.

Al eerder liet Guardiola weten dat hij ervan overtuigd is dat de spelers van Barça B het eerste elftal versterken. De coach geeft de jonge spelers graag een kans om zo de stap te kunnen zetten naar het eerste elftal van FC Barcelona. De middenvelder accepteert de rol die de spelers van Barça B hebben wanneer ze voor het eerste elftal spelen: “Wij zijn er om het elftal te helpen. We zijn er klaar voor om alles te doen wat ze van ons vragen.”

Voor FC Barcelona breekt een periode aan van belangrijke wedstrijden. Thiago vertelde dat hij het een eer vindt om daarbij aanwezig te mogen zijn en vooral de wedstrijd tegen Madrid fantastisch te vinden.

Dit seizoen heeft Alcántara twee goals gemaakt voor het eerste elftal; beide tegen Almería. De eerste was in de bekerwedstrijd voor de Copa del Rey en de tweede was zaterdag voor de competitie. Beide doelpunten scoorde Thiago met het hoofd: “Het is toeval…. Ik ben geen specialist in kopballen. Ik ben blij met de twee doelpunten en het is bijzonder dat het twee keer tegen Almería was.”

Thiago kreeg zaterdag van Guardiola een basisplaats bij de competitiewedstrijd tegen Almería en hij liet deze kans niet onbenut. Met zijn doelpunt in de 63e minuut liet Thiago de wedstrijd kantelen want door dit doelpunt kwam Barça op een 2-1 voorsprong.

Ook voor Barça B is de middenvelder belangrijk dit seizoen. Over de prestaties van het elftal van Luis Enrique zei Thiago: “Voor dit team is er geen plafond. Het is een geweldige groep en we zijn echt een team.” Barça B staat op de derde plaats in de Segunda División.