Nieuws Januari 2012

10-01

Training zonder Keita

Dinsdag keerden de spelers Josep Guardiola, de voetbalcoach van het jaar, terug naar het trainingscomplex van FC Barcelona. De gehele selectie trainde zonder Seydou Keita, die met de nationale selectie van Mali deelneemt aan de Afrika Cup, maar wel met Cuenca en Rafa Márquez.

Seydou Keita is opgenomen in de selectie van bondscoach Alain Giresse. De Malinees stelde zich na de Afrika Cup in 2010 enige tijd niet beschikbaar. De middenvelder wilde zich concentreren op FC Barcelona. Mali is bij het toernooi om de Afrika Cup, dat vanaf 21 januari in Equatoriaal Guinea en Gabon plaatsvindt, samen met Botswana, Ghana en Guinea ingedeeld in groep D. Keita werd vorige maand verkozen tot Malinees sportman van het jaar.

De spelers die maandag in Zurich waren voor het FIFA Ballon d’Or gala werden voor de training met applaus ontvangen door de overige ploeggenoten. Aan de training namen ook Cuenca van Barça B en voormalige speler van FC Barcelona, Rafa Márquez, deel. Woensdag staat de volgende training op het programma ter voorbereiding op de return voor de Copa del Rey tegen Osasuna in Pamplona (donderdag om 22:00 uur).

Bekijk hier de foto’s van de training.