Nieuws Februari 2011

07-02

Twee trofeeën voor Villa

FC Barcelona aanvaller David Villa heeft maandagavond de Zilveren Schoen en de Bronzen Bal ontvangen. De beide prijzen had hij verdiend tijdens het afgelopen wereldkampioenschap in Zuid Afrika.

Villa maakte tijdens het wereldkampioenschap vijf doelpunten en gaf één assist. Dit was niet genoeg voor de Gouden Schoen, deze ging naar Thomas Müller. De Duitser wist net zoals Villa vijf keer te scoren, maar hij gaf drie assists. Deze assists gaven de doorslag, waardoor Villa zich tevreden moest stellen met de Zilveren Schoen.

In de strijd om de Gouden Bal, voor de beste speler van het toernooi, moest hij Diego Forlan en Wesley Snijder voorlaten. Hierdoor ontving hij de Bronzen Bal. Ondanks dat geen van beide prijzen van goud waren, was Villa toch erg blij met de prijzen. Als reactie op het ontvangen van de prijzen, zei David Villa: “Ondanks dat dit individuele prijzen zijn, zijn deze van het gehele team. Ik draag de prijzen op aan al mijn vrienden en als ik de prijzen in stukken kon slaan, dan had ik aan elk van mijn teamgenoten een stuk gegeven”. Als laatste zei Villa nog: “De belangrijkste prijs die we meenamen, was de wereldbeker”.