Nieuws Maart 2011

27-03

Valdés keert 8 van de 10 schoten

De afgelopen jaren was Victor Valdés al belangrijk voor het team van Guardiola en ook dit seizoen heeft hij weer een belangrijke rol in het team. In de Primera División heeft hij het hoogste percentage van reddingen.

Door supporters, pers en andere mensen wordt altijd gesproken over de aanvallende kracht en het positiespel van FC Barcelona, dit wordt bevestigd door het aantal doelpunten dat de spelers maken. In de Primera División wisten de spelers van Barça dit seizoen al 81 doelpunten te maken. Maar het aantal van 15 tegendoelpunten is ook indrukwekend en geeft hiermee ook gelijk de defensieve kracht aan.

Volgens Valdés zijn de prestaties van het gehele team het gevolg van het lage aantal tegendoelpunten. Met deze stelling doet Valdés zich zelf misschien wel te kort. Want uit de statistieken blijkt inderdaad dat er maar 72 keer op het doel van FC Barcelona is geschoten, maar van deze 72 schoten wist Valdés maar liefst 58 schoten te keren. Dit is een percentage van 80,6%. Wat neer komt op het stoppen van acht van de tien doelpogingen.

Het percentage van 80,6% is het hoogste percentage van alle keepers in de Primera División op dit moment en hij heeft hiermee een voorsprong op Casillas, De Gea en Diego López.


Keeper         Team                 Shots    Saves     Percentage
Valdés          FC Barcelona    72         58            80,6%
Casillas       R. Madrid            82         65            79,3%
De Gea         At. Madrid          163       124          76,1%
D. López       Vila-real             122        92           75,4%