Nieuws Januari 2013

02-01

Valdés mist Catalonië - Nigeria

Woensdagavond speelt het elftal van Catalonië tegen Nigeria, waardoor de Catalaanse spelers van FC Barcelona de eersten waren die na de jaarwisseling weer aan het werk gingen. De enige afwezige Catalaanse speler was Víctor Valdés, die last heeft van zijn linkervoet en daardoor niet uit zal komen voor het Catalaanse elftal.

Puyol, Piqué, Montoya, Jordi Alba, Sergio Busquets, Tello, Bartra en Sergi Roberto meldden zich allemaal om elf uur in de ochtend op het trainingsveld in het Ciutat Esportiva. Vlak na de training voegden ze zich bij de rest van de Catalaanse ploeg.

Ondertussen is Tito Vilanova begonnen aan het herstelproces na aanleiding van de operatie die hij op 20 december afgelopen jaar onderging. De coach liet zijn gezicht zien op het Ciutat Esportiva om tijdens de ochtendtraining met de spelers te spreken.

In de avond zullen de overige spelers van het eerste elftal van Barça achter gesloten deuren trainen. Na alle feestdagen wordt de blik nu gericht op de aanstaande derby met Espanyol, op 6 januari (zondag). Naar verwachting zal Valdés apart trainen om aan zijn herstel te werken.