Nieuws Oktober 2015

29-10

Villanovense - Barça 0-0

FC Barcelona hoeft voorlopig niet te rekenen op een ijzersterke aanwas vanuit de beloften. De ploeg vol jonge spelers en reserves die zelden minuten maken, kwam tegen Villanovense niet verder dan 0-0. Het spel in het Copa del Rey-duel was ideeënloos en lusteloos.

In de eerste helft creëerden de Catalanen geen enkele behoorlijke kans, de groene muur van de thuisploeg hield simpel stand. Het team uit de Segunda División B was een stuk gevaarlijker, met veel meer opportunisme kwam Villanovense tot een paar goede mogelijkheden,eén keer ontsnapte Barça zelfs aan een tegengoal na een hakje op de lat.

Na rust slaagde de ploeg uit Villanueva de la Serena er zelden meer in uit te breken, toch kwam de logisch lijkende zege voor de blaugranas er niet. Het tempo was zó laag en de precisie zo ver te zoeken, dat Barça nauwelijks beter was, niet technisch, niet tactisch, niet fysiek en niet mentaal. Villanovense was voor even gewoon net zo goed.

Op 2 december komt kleinduimpje voor de return op bezoek in Camp Nou en niemand twijfelt erover dat Barça op het eigen biljartlaken wél gaatjes gaat vinden in de verdediging van Villanovense. Met een paar wereldsterren wél in de ploeg kan een overwinning niet uitblijven.

Opstelling FC Barcelona: Masip, Douglas, Bartra, Vermaelen, Mathieu, Kaptoum (63' Aitor), Sergi Samper, Gumbau, Munir, Sandro Ramírez en Adriano.

Opstelling Villanovense: José Fuentes, Cubi, Javi Sánchez, Trinidad, Tapia, Curro, Pajuelo, Calatrava (75' Jairo), Pablo Moraga, Elías (69' Anxo), Casi (80' Juan)

Bekijk HIER de samenvatting van Sport1.