Nieuws April 2019

03-04

Villarreal - Barça 4-4

Barcelona heeft in een knotsgek duel in El Madrigal ternauwernood een punt veilig weten te stellen tegen Villarreal. Door twee doelpunten van Barcelona in de blessuretijd werd het 4-4, nadat Barcelona eerder in de wedstrijd al een 0-2 voorsprong op dramatische wijze weggaf. Lionel Messi moest invallen om de boel te redden, en met zijn derde achtereenvolgende duel met een goal uit een vrije trap deed hij dit naar behoren. Door de zege nadert Atlético Barça op de ranglijst, maar het verschil is nog altijd 8 punten tussen beide teams in aanloop naar het onderlinge treffen op zaterdag.

Barça stond op bezoek bij Villarreal, dat een moeizaam seizoen kent, al snel met 0-2 voor. Messi kreeg rust, evenals Piqué, maar met Malcom als vervanger van Messi leek er weinig aan de hand. De Braziliaanse buitenspeler gaf een assist op maat die Coutinho alleen maar binnen hoefde te tikken, en knikte zelf de 0-2 binnen na slechts een kwartier spelen. Coutinho kon het duel op slot gooien maar raakte de paal, hetgeen ervoor zorgde dat een Villarreal-storm kon beginnen. Chukwueze kwam oog in oog met Ter Stegen te staan en raakte de paal, maar toen de bal terugkeerde liet hij geen kans onbenut de 1-2 te scoren.

Na rust ging het voort, want Ekambi profiteerde van een enorme fout van Ter Stegen door vanaf de achterlijn de bal slim in de korte hoek te schieten, daar waar de Duitse keeper rekende op een voorzet. Iborra tikte de 3-2 binnen, waarmee een Remontada compleet leek. Tien minuten voor tijd leek Bacca het duel op slot te gooien door langs Ter Stegen te dribbelen en de 4-2 te maken, maar toen gebeurde een laat mirakel. Messi toonde zijn expertise opnieuw met een wonderlijke vrije trap in de kruising, terwijl de laatste bal van het duel de 4-4 van Luis Suárez was. Uit een afgeslagen corner schoot hij hard raak. Hierdoor verspeelt Barcelona dus slechts twee punten, maar behoudt het wel een comfortabele voorsprong op Atlético in aanloop naar het beslissende duel in de titelstrijd. Die zal op zaterdagavond om 20:45 afgewerkt worden.