Nieuws Mei 2010

01-05

Villarreal–Barça 1-4

Barcelona heeft met overtuigende cijfers het uitduel tegen Villarreal gewonnen. Opmerkelijk in de basiself was dat Guardiola niet koos voor Ibrahimovic, maar dat Bojan aan de wedstrijd mocht beginnen. Het duel golfde aan het begin beide kanten op. Aan Barça zijde zag Xavi zijn schot van richting veranderen en een geplaatst schot van Messi werd net uit het doel getikt. Bij Villarreal was Nilmar de gevaarlijkste man. Na een fout van Valdés wist hij het doel niet te vinden. Even later stond hij alleen voor de Catalaanse doelman maar zijn schot ging wederom hoog over. Messi mocht uiteindelijk de score openen. Bojan jaagde goed door en gaf de bal af aan Xavi. De middenvelder zag Messi vertrekken. Messi nam de bal in de draai aan en wist de bal tegen de netten te werken. De blaugranas namen vanaf dat moment ook de overhand. Na een overtreding op Pedro mocht Xavi op een aantrekkelijke plek net buiten de zestien aanleggen. Een mooi schot zeilde over de muur de rechterhoek in. Xavi was ook belangrijk bij de 0-3. Een pass van hem stuurde Bojan richting de goal. Bojan wist de bal voortreffelijk aan te nemen en een Villarreal verdediger prachtig te passeren. Bojan aarzelde niet voor de doelman en liet Barça met een 0-3 voorsprong richting de kleedkamers gaan.

De tweede helft kwam Barcelona nauwelijks in de problemen. Villarreal wist nog wel een doelpunt te scoren. Een opmerkelijk moment waar Busquets doorspeelde terwijl een Villarreal verdediger geblesseerd op de grond lag. Nadat de middenvelder de bal verspeelde stopte ook Villarreal niet. De tegenaanval leverde zelfs een doelpunt op. Lorrente passeerde Valdés na een pass van Nilmar. Barcelona probeerde daarna nog een aantal keer de voorsprong uit te breiden. Een geplaatst schot van Messi ging net naast en Bojan miste een opgelegde kans. Nog een bijzonder moment was de wissel van Busquets. De middenvelder had al geel en de scheidsrechter trok nogmaals een kaart toen Busquets tijd wilde rekken. De scheidsrechter leek door te hebben dat dit rood betekende en trok de kaart in zodat Touré toch het veld mocht betreden. Ook Ibra viel nog in voor de uitstekend spelende Bojan. Het duel eindigde nog in 1-4. Messi kwam alleen voor de keeper na een voorzet van Alves. Na een korte aanname tikte de Argentijn de bal over de doelman heen. Waar het uitduel tegen Villarreal als lastig gezien werd hebben de blaugranas vrij gemakkelijk een stap dichter naar de titel gezet.

Valdés, Alves, Puyol, Piqué, Maxwell, Xavi, Busquets(’80 Touré), Keita, Pedro, Messi (’88 Jeffren) en Bojan (’85 Ibrahimovic).

Gerelateerd nieuws