Nieuws April 2012

22-04

Vizier nu op de Champions League

Na de nederlaag tegen aartsrivaal Real Madrid, weten de mannen van Guardiola nu wat hen te doen staat: de return tegen Chelsea winnen en een plek in de finale van de Champions League veroveren.

Met een lichte trainingssessie in een aangenaam Catalaans zonnetje begonnen de mannen zondagochtend met de voorbereiding op de zeer belangrijke wedstrijd tegen Chelsea. In Londen werd met 1-0 verloren en dus moet er gescoord worden in Camp Nou. Chelsea zal zich ingraven en loeren op een counter, waardoor Barça uitermate scherp en efficiënt moet zijn. De scherpte lijkt er de laatste tijd een beetje van af en ook schijnt het een beetje te rommelen in de selectie. Want waarom speelt Piqué de laatste tijd niet? En hoe gaan de spelers om met de heftige blessures van Fontás, David Villa en de inmiddels herstelde Afellay? Daar komt ook nog eens de heftige ziekte van Abidal bij. Laten we hopen dat iedereen dinsdag weer wel zijn mannetje staat.

Guardiola liet zijn mannen zondag rustig trainen in het bijzijn van jeugdspelers Montoya, Bartra en Miguel Bañuz, waarna er maandag weer een zware training volgt. Op dinsdag zal er 's ochtends nog een lichte training volgen, waarna er afgesloten wordt met de laatste persconferentie voor het duel van 20.45 uur.