Nieuws April 2013

22-04

Zuur gelijkspel voor Barça B

Zondag heeft Barça B in het eigen Mini Estadi niet weten te winnen van Murcia. Ondanks het betere spel van het team van Eusebio Sacristán eindigde het competitieduel in een 1-1 gelijkspel.

De sterke openingsfase van de jonge talenten van FC Barcelona werd na een kwartier beloond door Jean Marie Dongou, die een goede aanval trefzeker af wist te ronden. De Catalanen hadden in de eerste helft het betere van het spel, maar konden dit niet verder in de score uitdrukken, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Barça B begon de tweede helft wederom sterk, maar moest toezien hoe keeper Jordi Masip na bijna een uur spelen geen antwoord had op de inzet van Kike García. Het team van Eusebio Sacristán drong in de tweede helft verder aan, maar wist niet meer te scoren.

Door dit gelijke spel staat Barça B met 51 punten uit 35 wedstrijden op de achtste plaats in de Segunda División. In de strijd voor de topscorers staat Gerard Deulofeu derde met 18 goals. Dit is slechts twee treffers minder dan Charles van Almería en Jesé van Real Madrid Castilla.

Opstelling Barça B: Jordi Masip, Iván Balliu, Sergi Gómez, Carles Planas, Gerard Deulofeu, Luis Alberto (78’ Javier Espinosa), Sergi Roberto, Rafinha, Gus Ledes, Marc Muniesa (46’ David Lombán) en Jean Marie Dongou (67’ Sergio Araujo).