Matheus

Positie Middenvelder
DEBUUT VOOR BARCELONA
nnb

De Braziliaan valt op door een speler te zijn met een groot verdedigend vermogen en omdat hij de verdediging kan splitsen met zijn passing.

Matheus Fernandes Siqueira werd geboren op 30 juni 1998 in Itaboraí (Brazilië). Hij arriveerde bij Barça tijdens de winterse transfermarkt van 2020, maar vertrok voor een half seizoen naar Valladolid op huurbasis. De middenvelder begon zijn carrière bij de jeugdteams van Botafogo totdat hij in 2016 zijn debuut maakte voor het eerste elftal. In totaal speelde hij 76 wedstrijden, waarin hij twee goals scoorde en vier assists verdeelde. In 2018 won hij het Carioca-kampioenschap voordat hij in 2019 tekende voor Palmeiras.

Voor het team van São Paulo speelde hij in totaal 11 wedstrijden, waarin hij één doelpunt scoorde. Wat de 'canarinha' betreft, heeft Matheus Fernandes deelgenomen aan twee wedstrijden voor het Braziliaanse U17-team en nog twee voor de U20-kant.

Hij valt op doordat hij een speler is met een groot verdedigend vermogen en dat hij de verdediging kan splitsen met zijn passing. Zijn ideale positie en waar hij vooral heeft gespeeld is als verdedigende middenvelder, als spil voor de achterste vier. Met een lengte van 1,83 m is de Braziliaan goed in staat de bal vast te houden en is hij een complete middenvelder met een goede rechtervoet.