Nieuws Oktober 2011

10-10

70% van de goals gescoord door Masía-spelers

Tot nu toe heeft FC Barcelona dit seizoen 37 keer het net gevonden. 26 van die goals werden gescoord door spelers uit de eigen opleiding van de Catalaanse club, acht staan op de naam van geïmporteerde spelers, en drie waren eigen doelpunten.

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar het lijkt erop dat de zelfopgeleide talenten van La Masía deze editie, net als vorige seizoenen, een grote rol gaan spelen. Van de 21 spelers die het eerste team opmaken, zijn er elf doorgestroomd vanuit de eigen jeugdopleiding.
Leo Messi is opnieuw de leider van het scorende stel binnen de selectie, en is hard op weg om de topscoorder van de competitie te worden, of misschien zelfs de titel van topscoorder in heel Europe op zijn naam te zetten. Tot op heden heeft hij een geweldig aantal van veertien doelpunten op zijn naam staan.

De nieuwe aanwinst van Barça, verloren zoon Cesc Fàbregas, heeft een ongelofelijke start gemaakt bij de Catalaanse ploeg, waarin hij tot nu toe in zijn carrière als professional het hoogste heeft gescoord. In de eerste vier competitieduels vond hij het net en in Monaco scoorde hij tevens de beslissende goal, wat hem tot een totaal van vijf doelpunten brengt.
Pedro heeft tot dusver drie goals gescoord. In het altijd lastige Mestalla was hij doeltreffend voor de competitie, en ook in Europa scoorde hij twee keer, respectievelijk tegen Milaan en BATE.

Ook het middenveld doet het goed. Xavi (twee goals) en Thiago en Iniesta (beide één doelpunt) zijn spelers uit voormalige jeugdteams die dit seizoen doeltreffend zijn geweest. Aangezien met name Thiago en Iniesta aanvallende middenvelders zijn, kunnen we verwachten dat zij dat aantal nog zullen opschroeven in het verloop van het seizoen.