Nieuws Juni 2016

22-06

Argentinië naar de finale

Lionel Messi heeft met Argentinië in de nacht dinsdag op woensdag de finale van de
Copa América behaald. De Zuid-Amerikanen waren met 4-0 te sterk voor de Verenigde Staten. La Pulga was met één treffer en twee assists wederom de man van de wedstrijd.

Al in de derde minuut was het raak voor de Argentijnen toen Ezequiel Lavezzi op aangeven van Messi de score opende. La Pulga zorgde zelf na een half uur spelen voor de 2-0. Met deze treffer is Messi nu de topscorer aller tijden voor Argentinië.
Na rust liep La Albiceleste verder uit, door twee goals van Gonzalo Higuaín, waarvan de tweede op aangeven van Messi.
Vanavond spelen Colombia en Chili tegen elkaar voor de tweede plek in de finale, die zondagnacht wordt gespeeld.

Kroatië heeft dinsdagavond de eerste plaats in poule D van EURO2016 overgenomen van Spanje. In Bordeaux was de ploeg van Ivan Rakitić met 2-1 te sterk voor La Roja. David Silva wist met een splijtende pass Cesc Fàbregas te bereiken, die op zijn beurt met een fraaie lob Danijel Subasic te verrassen. Het laatste zetje werd door Álvaro Morata gegeven, waarna het team van Vicente Del Bosque al na zeven minuten de score wist te openen. De Kroaten werden door deze vroege achterstand niet nerveus en bleven goed spelen en kregen via onder andere Rakitić de kans op de gelijkmaker. Deze gelijkmaker volgde op slag voor rust alsnog toen Nikola Kalinic op aangeven van Ivan Perisic binnenwerkte.
Na rust waren maakten beide ploegen er een waar spektakelstuk van, met kansen over en weer. Aan de kant van Spanje kon Sergio Ramos La Roja op voorsprong zetten, maar de verdediger van Real Madrid schoot niet zuiver, waarna keeper Subasic redding kon brengen. Het duel leek op een gelijkspel af te gaan, maar in de slotfase was het Kroatië die via Perisic de winnende treffer maakte.
Spanje komt door deze nederlaag op de tweede plaats. Hierdoor speelt het team van Vicente Del Bosque op maandag om 18:00 uur tegen Italië.